Activiteiten 

 

WKO+ en de Houttuin locatie in Woerden

Stadswende geeft advies aan Nederlandse gemeentes op het gebied van stedelijke vernieuwing voor complexe, vaak verontreinigde locaties.  Deze adviezen helpen de stad te verduurzamen en zo klaar te maken voor de toekomst. 

Locatie Houttuin in Woerden is zo'n locatie. (lees verder)

Duurzame stedelijke innovatie

Internationale aandacht voor RemediATES

RemediATES staat voor: ‘Remediation combined with Aquifer Thermal Energy Storage’. RemediATES is de naam waaronder de combinatie van Warmte Koude Opslag (WKO) en grondwater reiniging die internationaal steeds meer bekendheid krijgt. (lees verder)

Duurzame stedelijke ontwikkeling Amsterdam

In juni, september en december zijn drie online ‘experttafels koppelkansen’ georganiseerd door de Gemeente Amsterdam, waarbij Stadswende een deel van een sessie verzorgde over de combinatie WKO en versnelde grondwater reiniging voor experts op het gebied van kabels en leidingen. (lees verder)

Urban Living Lab Volgermeer

Stadswende heeft deze verschillende ontwikkelingen opgenomen in een projectvoorstel voor het Living Lab ‘Volgermeer Landmark as Asset for Circular Economy in Amsterdam’ dat sinds oktober 2020 is gestart bij het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS). (lees verder)

gallery/Defensieeiland Woerden
gallery/Volgermeerpolder